Stinkend rijk

Stinkend rijk

Over geld en banken,
en de financiële crisis

Bij ‘Stinkend Rijk’ denken we vooral aan afschuwelijk rijk zijn. Dat is ook waar dit boek over gaat. Een goed onderwerp om aan het begin van het jaar even bij stil te staan. Om te begrijpen hoe we allerlei berichten over herstel van de economie of verergering van de crisis moeten plaatsen. Om nou eens zicht te krijgen op de banken, die als soort van moderne ‘leenheren’ aan alle touwtjes lijken te trekken. Zodat we ook ons eigen persoonlijke perspectief in een reëel kader kunnen plaatsen.

‘Stinkend Rijk’ gaat in op de kern van de financiële crisis. Met een eenvoudige maar principiële benadering, die heel ons denken over geld, de economie, en het lenen van geld raakt. Wat is geld? Wat is een bank? Hoe waarderen we geld? Hoe komen de banken aan geld? En gaandeweg wordt duidelijk hoe het zit met de crisis en haar verloop.

Boeiende materie voor wie gewoon een concreter beeld en een wat diepgaander begrip wil van de financiële crisis. En onmisbaar voor wie inhoudelijk begrip wil hebben bij zijn onderbuikgevoel dat al die praatjes over herstel van de economie niet kunnen kloppen.

Informatie

Paperback, 76 pagina's
Titel: Stinkend rijk
Auteur:
Prijs: € 8,95 per stuk, op voorraad

Uitgeverij: LandFall Publishing Board
ISBN: 9788090362192

Bestellen

Het is vanaf nu mogelijk om dit boek online te bestellen via ons bestelformulier.

Direct bestellen